Dé handleiding om je hormonenachtbaan te trotseren.

Over Angelique

chi-queIk help 35+ vrouwen zich sterker en fitter te voelen zodat ze beter met de natuurlijke veranderingen in hun hormoonbalans kunnen omgaan.

Wat ik het liefste wil is dat vrouwen zich niet meer schamen voor hun hormonale klachten (zoals opvliegers en libidoverlies) maar ze accepteren als een proces dat gewoon bij het leven hoort.

Hormonen? Been there, done that, bought the T-shirt

Ik mag mijzelf een echte ervaringsdeskundige noemen. Ik was midden 30 toen het begon, na de geboorte van m’n zoontje. Tot dat moment was ik redelijk relaxt door m’n cycli heen gehobbeld. Maar nu leek de wereld elke maand wel op z’n kop te staan.

Stemmingswisselingen – echt Jantje lacht, Jantje huilt. Moe. Hoofdpijn. En geen zin meer. Nergens in. Ik begreep niets van mezelf. Ik had een heel kort lontje waardoor zelfs mijn partner en zoon niet altijd wisten wat ze met mij aan moesten …

En zodra ik ongesteld werd, werd ik weer m’n vrolijke zelf.

Mijn huisarts zei dat het niets ernstigs was en vast vanzelf zou overgaan. Daar kon ik niet op wachten, want ik had het gevoel dat ik niet meer vooruit of achteruit kon.

Een lange zoektocht begon. Op internet en langs allerlei (alternatieve) therapieën. Uiteindelijk viel het kwartje: ik had ‘gewoon’ PMS (premenstrueel syndroom), wat intussen is veranderd in de overgang.

Toen ik eenmaal wist wat er aan de hand was, kon ik makkelijker de gevolgen van die hormonale veranderingen accepteren. Ik zag ook in dat ik beter voor mezelf moest zorgen. Dat ik meer tijd mocht nemen om te ontspannen. Mijn ontdekking van voetreflexologie was daarom ook een geschenk uit de hemel!

Voordat ik mijn praktijk Chi-Que startte, werkte ik als secretaresse in het bedrijfsleven. Ik begon steeds meer te verlangen naar werk waarin ik mijn interesse voor (psychische) gezondheid, Chinese geneeskunde en masseren kon uiten.

Ik wilde graag werk doen waarin ik mensen op een praktische manier kon helpen. Daarom ben ik de 3-jarige opleiding VoetreflexPlustherapie gaan doen bij Total Health. Daarin kwamen al die dingen samen. Begin 2015 studeerde ik af.

Mijn afstudeerscriptie ging over libidoverlies bij vrouwen. Een van de mooiste conclusies was dat vrouwen zich door mijn massages energieker en zelfverzekerder gingen voelen. En juist daardoor konden ze ook beter omgaan met alle hormoonschommelingen.

Uit ervaring weet ik hoe alleen en onbegrepen je je kunt voelen. Daarom vind ik het geweldig om vrouwen te ondersteunen en hen een luisterend oor te bieden. Elke keer weer geniet ik ervan als mijn behandelingen resultaat hebben, dan sta ik ook echt te springen. Net als de vrouwen in mijn praktijk!

 


Mijn opleidingen

  • VoetreflexPlustherapie (Total Health). Specialisatie: libidoverlies bij 40+
  • ‘De vrouw, menstruatie en overgang (module Total Health)
  • HBO Medische basiskennis (Con Amore)
  • ‘Hormonale veranderingen bij de vrouw’ (cursus Care for Women)

Omdat Angelique Roersen is aangesloten bij de Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT) is ze verplicht zich steeds bij- en na te scholen.


Angelique op Facebook

Ik vind het erg leuk om op Facebook met je in contact te komen.

Volg mij op Facebook